28 Ekim 2011 Cuma

Battlefield 3

Özellikleri 

Battlefield 3'ün tek oyunculu kısmı 2014 yılında geçecek.Oyun çok oyunculu modun yanı sıra senaryo modunun kooperatif oynanış modunu da içerecek. Kooperatif oynanış modu senaryodan bağımsız olacak ve 2 kişiye destek verecek. Bu modda özel haritalar ve görevler bulunacak.Kooperatif oynanış modunda toplam 10 tane harita bulunacak.Jetler ve yere yatma özelliği (prone), Battlefield 3 ile geri gelecek. Battlefield 3'ün Limited Edition paketi Microsoft Windows ve konsollar için çıkacak. Oyunun PC versiyonundaki çok oyunculu modu 64 oyuncuya kadar destek verirken konsol versiyonu ise en fazla 24 oyuncuya kadar destek verebilecek.Bunun nedeni konsolların yeterli network performansına, cpu/gpu gücüne ve hafızasına sahip olmamasından kaynaklanıyor. Ayrıca Digital Illusion CE'den gelen açıklamaya göre oyunda bolca küfür bulunacak. Bu da oyunun ESRB'de M olarak sınıflanmasına neden olacaktır.
Battlefield 3 için, önceki oyundan 2 kat daha büyük bir ekip çalışıyor. Ayrıca Battlefield 3'de önceki oyuna nazaran her şey yıkılabilecek.Digital Illusion CE'nin yapımcılarından Patrick Bach'dan gelen açıklamaya göre oyun dedicated server desteği de içerecek.Digital Illusion CE'ın genel müdürü Karl Magnus Troddeson oyunun tek kişilik   modunun 6-10 saat arası süreceğini açıkladı. Oyunun çok oyunculu kısmında üç tane mod bulunacak. Bunlar: ConquestRush ve Team Death Match. Oyunun Team Deathmatch modu 24 kişiye kadar destekleyecek ve bu modda araçlar yer almayacak. Battlefield'in resmi blog sitesi BFBlog'dan yapılan açıklamaya göre oyunda sonradan açılabilecek silah sayısı Battlefield 2'ye göre 10 kat arttırıldı.Oyunun PC versiyonunu oynamak için Origin'e üye olmak zorunlu hale getirildi.
Oyun Autolog benzeri bir sistem olan Battlelog ile birlikte gelecek. Bu sistem ile birlikte arkadaş listesini düzenleme, sesli sohbet yapma, takım oluşturma ve diğer arkadaşlarımızın gelişimini izleyebileceğiz. Battlelog sistemi tamamen ücretsiz olarak sunulacak.
Battlefield 3'ün açık betası, Eylül ayına doğru yapılacak. Betaya ilk katılacak oyuncular ise Medal of Honor'un Limited Edition paketini satın alanlar olacak.

Haritalar 

Paris , Tahran ve New York oyunun geçeceği mekanlar arasındadır.Metropol ve şehir alanları oyunda çoğunluklu olacak. Ayrıca Digital Illision CE'den gelen açıklamaya göre Süleymaniye ve Irak Kürdistanı'da oyuna eklenen bölgeler arasında. Kesin olmamakla birlikte Saraybosna , Wake Adası ve Umman'da oyuna eklenen bölgeler arasında.

Araçlar 

Resmi bir açıklama gelmemiş olmasına rağmen oyunda olabilecek muhtemel araçlar şunlardır: M1 Abrams, T-90 , Bradley Fighting Vehicle, BMD-3, LAV-25,9K22 Tunguska,BMP-2, AH-64 Apache, Mil mi-28, UH-60 Black Hawk, Mil mi-24, Kamrov KA-60, UH-1Y Super Huey, MH-60 Little Bird, F/A-18 Hornet, F-16 Fighting Falcon, Su-35 ve MiG-29

Asker sınıfları 

Dice'den yapılan açıklamaya göre oyunun çok oyunculu kısmında dört sınıf bulunacak.Bunlar:
Assault: Görevleri yerine getirir ve ön cephede savaşır. Silahları: M16A2,Sağlık Kutusu,Defibrilatör
Engineer: Düşman araçlarını yok eder, dost araçları tamir eder. Silahları: M4 Karabina,Araç Tamir Aleti,SMAW Anti-Tank
Support: Askerlerin ilerlemesini sağlar. Silahları: M249,Cephane Kutusu
Recon: Uzak mesafeden düşmanın yerini belirler. Silahları: MKll Keskin Nişancı Tüfeği,C4 Paketi

Eleştiriler 

Oyunun PC versiyonun çok oyunculu kısmı 64 kişiye kadar destek verirken konsol versiyonu 24 kişiye kadar destek verdiği için konsol oyuncularının tepkisini çekti.Digital Illusions CE'nin yapımcılarının katılıp oyunun PlayStation 3 versiyonun tanıtıldığı Late Night With Jimmy Fallon Şov'da oyunun PC versiyonu ile Playstation 3 versiyonu arasında ki grafik farkı da PlayStation kullanıcılarının tepkisini çekti. Ayrıca oyunun PlayStation 3'de 30 FPS ve 720p olarak çıkacak olmasıda da eleştiri almasına neden oldu.
Oyunun ön siparişinde ek olarak oyunda olmayan birkaç silah verilecek olması da oyuncuların tepkisini çekti. Ancak EA oyuncular arası dengesizlik oluşmaması için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.

Pazarlama 

Battlefield 3, E3 2011 fuarında gösterilen Thunder Run videosu ile büyük beğeni topladı.Late Night With Jimmy Fallon Şov'da da oyunun PlayStation 3 versiyonu gösterildi.Ayrıca Battlefield 3'ün PlayStation versiyonunu alana Battlefield 1943 dijital indirme yöntemi ile ücretsiz olarak verilecek.Digital Illusions CE'den yapılan açıklamaya göre oyunun kitabı da çıkacak. İsmi Battlefield 3: The Russian olan kitabın yazarlığını Peter Grimsdale yapacak.Kitap oyunla aynı gün, 25 Ekim 'de çıkacak.EA Games'den yapılan açıklamaya göre oyun, Steam'de satılmayacak. EA Games oyunu, kendi açtığı dijital oyun satın alma platformu olan Origin'de satacak.

Wupload Linkleri- A Tamamlandı (500mb)
Linkleri Açmak/Kapatmak İçin Tıklayın: 



FileJungle Linkleri- A Tamamlandı (500mb)
Linkleri Açmak/Kapatmak İçin Tıklayın: 



FileServe Linkleri- A Tamamlandı (500mb)
Linkleri Açmak/Kapatmak İçin Tıklayın: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder